Εκδηλώσεις


Ενημερωτική εκδήλωση με θέμα: «Δυσλειτουργικές Σχέσεις στην Οικογένεια – Ο ρόλος του Συμβουλευτικού Κέντρου και οι παρεχόμενες υπηρεσίες στην τοπική κοινωνία».

Το Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας (ΣΔΕ) Νάουσας σε συνεργασία με το Κέντρο Συμβουλευτικής Υποστήριξης Γυναικών Δήμου Βέροιας πραγματοποίησαν το απόγευμα της Δευτέρας 3 Φεβρουαρίου ενημερωτική εκδήλωση με θέμα: «Δυσλειτουργικές Σχέσεις στην Οικογένεια – Ο ρόλος του Συμβουλευτικού Κέντρου και οι παρεχόμενες υπηρεσίες στην τοπική κοινωνία».

Την εκδήλωση παρακολούθησαν οι εκπαιδευόμενοι του ΣΔΕ οι οποίοι εξέφρασαν τους προβληματισμούς και τις απορίες τους σχετικά με θέματα σχέσεων στην οικογένεια καθώς και τη διαχείριση καταστάσεων κρίσης που προκύπτουν μέσα από τη δυσλειτουργική σχέση του ζευγαριού επηρεάζοντας τόσο τους ίδιους όσο και τα παιδιά τους.

Το ΣΔΕ ΝΑΟΥΣΑΣ ευχαριστεί το Κέντρο Συμβουλευτικής Υποστήριξης Γυναικών Δήμου Βέροιας για την ανταπόκριση και την υποστήριξη στην εκδήλωση αυτή.


Κοπή πίτας 2020

Η βασιλόπιτα του ΣΔΕ ΝΑΟΥΣΑΣ για το 2020!!!

Με την ευχή για μια καλή χρονιά και με ελπίδες για το μέλλον κόψαμε και φέτος την βασιλόπιτα μας!! Πολλά τα δρώμενα και πολλές οι όμορφες στιγμές, Γελάσαμε, χορέψαμε, γευτήκαμε, δοκιμάσαμε την τύχη μας και το νόμισμα το βρήκε η διευθύντρια του σχολείου Κα Παρασκευά Αρσινόη!! Ας είναι και αυτή η χρονιά καλή και καλύτερη αν γίνεται !

Δημοσιεύτηκε από Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας – ΣΔΕ Νάουσας στις Τρίτη, 21 Ιανουαρίου 2020

Με την ευχή για μια καλή χρονιά και με ελπίδες για το μέλλον κόψαμε και φέτος την βασιλόπιτα μας!! Πολλά τα δρώμενα και πολλές οι όμορφες στιγμές, Γελάσαμε, χορέψαμε, γευτήκαμε, δοκιμάσαμε την τύχη μας και το νόμισμα το βρήκε η διευθύντρια του σχολείου Κα Παρασκευά Αρσινόη!! Ας είναι και αυτή η χρονιά καλή και καλύτερη αν γίνεται !

Εργαστήριο Ομαδικής Επαγγελματικής Πληροφόρησης

Την Παρασκευή 29 Νοεμβρίου 2019, πραγματοποιήθηκε στο εργαστήριο πληροφορικής το Εργαστήριο Ομαδικής Επαγγελματικής Πληροφόρησης για εργαζόμενους και ανέργους με θέμα “Εργασιακές σχέσεις και δικαιώματα” από το Ινστιτούτο Εργασίας ΓΣΕΕ. Εισηγήτρια η σύμβουλος σταδιοδρομίας του ΣΔΕ Νάουσας κ. Θωμαή Δημητριάδου.


Εκδήλωση ευαισθητοποίησης για την εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών

Με μεγάλη προσέλευση και ενδιαφέρον το Σ.Δ.Ε. ΝΑΟΥΣΑΣ παρακολούθησε την εκδήλωση ευαισθητοποίησης που διοργάνωσε ο Σύλλογος Κοινωνικής Παρέμβασης «Έρασμος» το Σάββατο 23 Νοεμβρίου στις 18.00, με αφορμή την 25η Νοεμβρίου, που έχει καθιερωθεί ως παγκόσμια ημέρα για την εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών, στον πολυχώρο πολιτισμού “Χρήστος Λαναράς”.


Τελετή Λήξης 2019

Μέσα σε μια συγκινητική  ατμόσφαιρα, με τις οικογένειές τους, συγγενείς και φίλους,  οι εκπαιδευόμενοι του Β΄ Κύκλου του Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας  Νάουσας και οι εκπαιδευόμενοι του Α΄ Κύκλου, συγκεντρώθηκαν στον ΠΟΛΥΧΩΡΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΒΕΤΛΑΝΣ στις 26 Ιουνίου 2019 για να ολοκληρώσουν τη χρονιά που πέρασε παρουσιάζοντας τις δράσεις που έγιναν κατά τη διάρκεια του σχολικού έτους 2018-2019 και για να παραλάβουν τους τίτλους σπουδών τους.

Παρακολουθώντας όλοι μαζί την προβολή με τα σχέδια εργασίας, τις εκπαιδευτικές επισκέψεις και τις εργασίες που ολοκλήρωσαν την χρονιά που πέρασε αλλά και τραγουδώντας τα όμορφα τραγούδια της χορωδίας του σχολείου, οι εκπαιδευόμενοι ένοιωσαν για μια ακόμη φορά ότι στο σχολείο τους, στο Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας, οι τοίχοι πλάταιναν όπως κάθε φορά για να χωρέσει η νέα γνώση, για να συνδέσουν τις παλιές τους γνώσεις με τις νέες, να ανακαλύψουν  νέα πράγματα που τους ενδιέφεραν, να μοιραστούν βιώματα και εμπειρίες με τους εκπαιδευτές τους, να κάνουν καινούριους φίλους και να κοινωνικοποιηθούν με έναν τρόπο που μόνον αυτού του είδους τα σχολεία μπορούν να καταφέρουν. Η εκπαιδευτική διαδικασία στα Σχολεία Δεύτερης Ευκαιρίας, είναι σχεδιασμένη και οργανωμένη για να καλύπτει απόλυτα τις ανάγκες των ενήλικων εκπαιδευομένων και είναι ένα ηχηρό και ελπιδοφόρο μήνυμα στο εκπαιδευτικό σύστημα.

Οι φετινοί απόφοιτοι:  Η Ολυμπία, ο Σάββας με τις 200 αρνητικές απουσίες, η Ελένη, ο Κώστας, ο Στάθης, ο Γιώργος Μπ., ο Γιώργος Μ. με τις αλλεπάλληλες προσπάθειες για συνεπή φοίτηση, ο Ηλίας,  η Καλλιόπη που χρόνια προσπαθούσε να τα καταφέρει, ο Αλέξης, ο Ανδρέας, η Δάφνη που πηγαινοερχόντουσαν κάθε μέρα από Βέροια, ο Μιχάλης Ντ., ο Μιχάλης Ν., ο Σωτηράκης, ο Δημήτρης, η Έλλη, η Άννα, ο Πέτρος και ο Γιώργος Φ., αποχαιρέτησαν, με συγκίνηση και με θλίψη που δεν θα ξαναβρεθούν από Σεπτέμβρη  για μάθημα, αυτό το σχολείο που μεταδίδει τη  γνώση  με σεβασμό στις ανάγκες και στα ενδιαφέροντα  των  μαθητών του.

Ο θεσμός των Σχολείων Δεύτερης Ευκαιρίας έρχεται να διδάξει πολλαπλώς πρώτ’ απ’ όλα τους μαθητές του οι οποίοι αποκτούν τη δυνατότητα να ολοκληρώσουν την υποχρεωτική εκπαίδευσή τους, κατόπιν τους δασκάλους τους και  τρίτον, την κοινωνία ολόκληρη η οποία αντιλαμβάνεται την αναγκαιότητα της Δια Βίου Μάθησης σε ένα διαρκώς μεταβαλλόμενο και απαιτητικό περιβάλλον που οδηγεί τον ελλιπώς καταρτισμένο στο περιθώριο ή όπως λέμε εμείς οι εκπαιδευτές του ΣΔΕ «…σ’ αυτό το σχολείο διαμορφώνονται στάσεις και γνώσεις μέσα από άλλες διαδρομές, οι άνθρωποι μαθαίνουν, οι εκπαιδευτικοί επικοινωνούν…».

 Η Διευθύντρια του Σχολείου Αρσινόη Παρασκευά και οι εκπαιδευτές του εύχονται στους εκπαιδευόμενους καλή σταδιοδρομία στα περαιτέρω και σε όλους καλό καλοκαίρι!


Ημερίδα Ενημέρωσης και Ευαισθητοποίησης 2019

Σας προσκαλούμε στην Ημερίδα Ενημέρωσης και Ευαισθητοποίησης της τοπικής κοινωνίας που διοργανώνει το Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας (Σ.Δ.Ε.) Νάουσας με αφορμή την Τελετή Αποφοίτησης του Β’ Κύκλου Σπουδών την Τετάρτη 26 Ιουνίου 2019 στις 19:30 στον Πολυχώρο Πολιτισμού «Χρήστος Λαναράς» (αίθουσα ΒΕΤΛΑΝΣ). Η παρουσία σας θα μας τιμήσει ιδιαίτερα.


1o βραβείο Ecomobility – Freemobility 2019

Το Σάββατο 22 Απριλίου 2019, στο Αμφιθέατρο του Υπουργείου Υποδομών & Μεταφορών, πραγματοποιήθηκε η τελετή απονομής βραβείων Ecomobility – Freemobility για την Οικολογική και Ανεμπόδιστη Μετακίνηση. Το ΣΔΕ Νάουσας πήρε το πρώτο βραβείο στο διαγωνιστικό τμήμα για τα Σχολεία Δεύτερης Ευκαιρίας.


Παρουσίαση σχεδίων δράσης χειμερινού εξαμήνου στο χώρο ΕΡΙΑ

Το Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας Νάουσας στο πλαίσιο της Ενημέρωσης και Ευαισθητοποίησης της τοπικής κοινωνίας και της ανάδειξης εκπαιδευτικού έργου, παρουσίασε στις 27/2/19 και ώρα 18.00 στην αίθουσα ΕΡΙΑ με μεγάλη επιτυχία τα σχέδια δράσης του Α’ εξαμήνου 2018-2019. Τα projects ή σχέδια δράσης είναι μια καινοτόμος δράση των Σχολείων Δεύτερης Ευκαιρίας όπου οι εκπαιδευόμενοι διεκπεραιώνουν με την καθοδήγηση των εκπαιδευτών μια διαθεματική εργασία.

Στα projects συμμετέχουν συνήθως 1-2 εκπαιδευτές διαφορετικών ειδικοτήτων, έτσι ώστε ο χαρακτήρας της εργασίας να είναι διαθεματικός και οι εκπαιδευόμενοι να αποκτούν την ικανότητα να ανασυνθέτουν γνώση από διαφορετικούς γραμματισμούς.

Οι εκπαιδευόμενοι συνεργάζονται σε μια ομάδα, συλλέγοντας υλικό και δημιουργώντας ένα τελικό αποτέλεσμα που μπορεί να έχει διάφορες μορφές (κολάζ, παρουσίαση, ταινία, κτλ.), το οποίο παρουσιάζεται σε εκδήλωση του σχολείου. Οι θεματικές των σχεδίων του πρώτου εξαμήνου ήταν οι εξής:
    1. Τα βότανα του Βερμίου
    2.  Παραδοσιακοί χοροί
    3.  Δημιουργία ταινίας μικρού μήκους εμπνευσμένη από την Ελληνική Ταινία «Μια τρελή τρελή οικογένεια».

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν ο Δήμαρχος της πόλης Κουτσογιάννης Νικόλαος, ο αντιδήμαρχος πολιτισμού Σταύρος  Βαλσαμίδης   και ο αντιδήμαρχος  περιβάλλοντος  και  καθαριότητας  Θεόδωρος Καρανάτσιος. Την εκδήλωση χαιρέτισε ο δήμαρχος κ. Κουτσογιάννης.

Η διευθύντρια του σχολείου Κα Αρσινόη Παρασκευά και οι εκπαιδευτές ευχαριστούν τους εκπαιδευομένους που με μεράκι έλαβαν  μέρος και πραγματοποίησαν τα projects αλλά και το κοινό που παραβρέθηκε στην εκδήλωση αυτή.