Παρουσίαση σχεδίων δράσης χειμερινού εξαμήνου στο χώρο ΕΡΙΑ


Το Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας Νάουσας στο πλαίσιο της Ενημέρωσης και Ευαισθητοποίησης της τοπικής κοινωνίας και της ανάδειξης εκπαιδευτικού έργου, παρουσίασε στις 27/2/19 και ώρα 18.00 στην αίθουσα ΕΡΙΑ με μεγάλη επιτυχία τα σχέδια δράσης του Α’ εξαμήνου 2018-2019. Τα projects ή σχέδια δράσης είναι μια καινοτόμος δράση των Σχολείων Δεύτερης Ευκαιρίας όπου οι εκπαιδευόμενοι διεκπεραιώνουν με την καθοδήγηση των εκπαιδευτών μια διαθεματική εργασία.

Στα projects συμμετέχουν συνήθως 1-2 εκπαιδευτές διαφορετικών ειδικοτήτων, έτσι ώστε ο χαρακτήρας της εργασίας να είναι διαθεματικός και οι εκπαιδευόμενοι να αποκτούν την ικανότητα να ανασυνθέτουν γνώση από διαφορετικούς γραμματισμούς.

Οι εκπαιδευόμενοι συνεργάζονται σε μια ομάδα, συλλέγοντας υλικό και δημιουργώντας ένα τελικό αποτέλεσμα που μπορεί να έχει διάφορες μορφές (κολάζ, παρουσίαση, ταινία, κτλ.), το οποίο παρουσιάζεται σε εκδήλωση του σχολείου. Οι θεματικές των σχεδίων του πρώτου εξαμήνου ήταν οι εξής:
    1. Τα βότανα του Βερμίου
    2.  Παραδοσιακοί χοροί
    3.  Δημιουργία ταινίας μικρού μήκους εμπνευσμένη από την Ελληνική Ταινία «Μια τρελή τρελή οικογένεια».

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν ο Δήμαρχος της πόλης Κουτσογιάννης Νικόλαος, ο αντιδήμαρχος πολιτισμού Σταύρος  Βαλσαμίδης   και ο αντιδήμαρχος  περιβάλλοντος  και  καθαριότητας  Θεόδωρος Καρανάτσιος. Την εκδήλωση χαιρέτισε ο δήμαρχος κ. Κουτσογιάννης.

Η διευθύντρια του σχολείου Κα Αρσινόη Παρασκευά και οι εκπαιδευτές ευχαριστούν τους εκπαιδευομένους που με μεράκι έλαβαν  μέρος και πραγματοποίησαν τα projects αλλά και το κοινό που παραβρέθηκε στην εκδήλωση αυτή.