Ανακοινώσεις


ΕΓΓΡΑΦΕΣ ΣΤΟ Σ.Δ.Ε. ΝΑΟΥΣΑΣ

Είσαι άνω των 18 ετών και δεν έχεις τελειώσει το Γυμνάσιο;

Φοιτώντας για δύο μόνο χρόνια παίρνεις απολυτήριο ισότιμο του Γυμνασίου με πρόγραμμα σπουδών που προσαρμόζεται στις ανάγκες σου, χωρίς εξετάσεις και διαγωνίσματα.

Το σχολείο λειτουργεί καθημερινά, απογευματινές ώρες (5.00-8.30 μ.μ.) (Γενικά Λύκεια – Τέρμα Φιλώτα Κοκκίνου, Νάουσα)
Για την εγγραφή σου θα χρειαστούμε:

  • Απολυτήριο δημοτικού ή βεβαίωση φοίτησης από γυμνάσιο

  • Πιστοποιητικό γέννησης

  • Δελτίο ταυτότητας

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφτείτε μας στο χώρο του σχολείου ή επικοινωνήστε στο τηλ. 2332052161 (5-8 μ.μ.) 

 


Επίσκεψη στο Κτήμα Χρυσοχόου

Την Πέμπτη 12 Μαΐου ομάδα εκπαιδευόμενων του Σ.Δ.Ε. Νάουσας επισκέφτηκε το Κτήμα Χρυσοχόου, στη Νάουσα.
Εκεί μας υποδέχτηκε ο κ. Κείμης Χρυσοχόου, συνιδιοκτήτης της οικογενειακής επιχείρησης. Ο κ. Χρυσοχόου μας ενημέρωσε για την ιστορία του οινοποιείου, τις μεθόδους καλλιέργειας του αμπελιού και τα στάδια που ακολουθούνται μέχρι και την εμφιάλωση του κρασιού.
Στη διάρκεια της επίσκεψης περιηγηθήκαμε στα αμπέλια, το κελάρι και τους χώρους όπου γίνεται η παραγωγή και εμφιάλωση του κρασιού.
Ευχαριστούμε θερμά τον κ. Χρυσοχόου και την επιχείρηση για τη φιλοξενία.
 
 
 
 
 
 

Επίσκεψη στο κτήμα κυρ Γιάννη

Την Πέμπτη 14 Απριλίου στα πλαίσια σχεδίου δράσης του σχολείου, ομάδα εκπαιδευόμενων και εκπαιδευτών επισκέφθηκε το οινοποιείο του κτήματος κυρ-Γιάννη στο Γιαννακοχώρι του Δήμου Νάουσας.
Η κυρία Βαλεντίνα Νάτσιου μας ξενάγησε στο χώρο και μας μίλησε για την ιστορία της οικογένειας Μπουτάρη, τον τρόπο διαχείρισης των αμπελιών, το χρόνο και τον τρόπο που γίνεται ο τρύγος, όπως επίσης και για την διαδικασία παλαίωσης των κρασιών στο οινοποιείο κυρ-Γιάννη.
Στο τέλος της ξενάγησης δοκιμάσαμε και μία από της ετικέτες του κτήματος.
Ευχαριστούμε πολύ την επιχείρηση και ιδιαίτερα τις κυρίες Παλαμίδα και Νάτσιου για τη φιλοξενία και ελπίζουμε να τα πούμε από κοντά, ξανά, σύντομα!


Επίσκεψη του κ. Μάνη στο Σ.Δ.Ε. Νάουσας

Την Πέμπτη 31 Μαρτίου μας επισκέφθηκε, στα πλαίσια σχεδίου δράσης, ο κ. Γιάννης Μάνης οινολόγος και ιδιοκτήτης της εταιρείας Systasi.

Η εταιρεία Systasi ασχολείται με της πωλήσεις κρασιών στη βόρεια Ελλάδα και ο κ. Μάνης μας μίλησε για τον τρόπο παραγωγής του κρασιού και τον τρόπο διανομής του προϊόντος από τα οινοποιία στην εστίαση και στη αγορά, επίσης μας ανέλυσε τον τρόπο κοστολόγησης του προϊόντος ως τον τελικό αποδέκτη..

Ευχαριστούμε θερμά τον κ. Μάνη για την επίσκεψη


Επίσκεψη στο Κονάκι

Την Πέμπτη 18 Μαρτίου 2022, εκπαιδευόμενοι και εκπαιδευτές του Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας Νάουσας, στο πλαίσιο ενός σχεδίου δράσης που εκπονούν, επισκέφτηκαν το εργαστήριο “Κονάκι”.
Ο ιδιοκτήτης του εργαστηρίου, κ. Αλέξης Καρύδας, αρχικά τους ενημέρωσε σχετικά με το έθιμο “Γενίτσαροι και μπούλες”, την προέλευσή του, τον τρόπο με τον οποίο καθιερώθηκε, το δρομολόγιο που ακολουθείται, καθώς και τη μουσική και τους χορούς που το συνοδεύουν. Στη συνέχεια τους έδειξε και τους  εξήγησε τα μέρη από τα οποία αποτελείται η στολή του γενίτσαρου, καθώς και την επίσημη παραδοσιακή στολή των Ναουσαίων γυναικών.
Το Σ.Δ.Ε. Νάουσας ευχαριστεί τον κ. Καρύδα για την ενδιαφέρουσα ενημέρωσή του.

 


Κλειστό το ΣΔΕ Νάουσας σήμερα 9-3-2022

Με απόφαση του Δήμου Νάουσας όλες οι σχολικές μονάδες θα παραμείνουν κλειστές σήμερα 1-3-2022 λόγω χιονόπτωσης και παγετού. Επομένως και το ΣΔΕ Νάουσας σήμερα δεν θα λειτουργήσει.
https://www.naoussa.gr/news/press/kleista-ola-ta-scholeia-kai-oi-paidikoi-stathmoi-tou-dimou-naousas-4960


Επίσκεψη στη βιβλιοθήκη της Ευξείνου Λέσχης Νάουσας

Την Πέμπτη, 10 Φεβρουαρίου και την Πέμπτη 3 Μαρτίου 2022 οι εκπαιδευόμενοι και εκπαιδευτές του Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας Νάουσας, στο πλαίσιο σχεδίων δράσης που εκπονούν, επισκέφτηκαν την Εθνική Βιβλιοθήκη Αργυρουπόλεως «Ο Κυριακίδης» της Ευξείνου Λέσχης Ποντίων Νάουσας.
Εκεί ξεναγήθηκαν από τον εθελοντή κ. Χαράλαμπο Φανιάδη, ο οποίος τους μίλησε για την ίδρυση της βιβλιοθήκης, το είδος και τον αριθμό των σπάνιων βιβλίων που περιέχει, τη χρονολογία τους, τον τρόπο έκδοσης και τη συντήρησή τους.
Το Σ.Δ.Ε. Νάουσας ευχαριστεί την Εύξεινο Λέσχη Ποντίων
Νάουσας και τον κύριο Φανιάδη για τη φιλοξενία και την πολύ ενδιαφέρουσα ενημέρωση.
 
 

Κλειστό και 2-3-2022

Και σήμερα 2-3-2022 το ΣΔΕ Νάουσας θα παραμείνει κλειστό λόγω της απόφασης του δήμου Νάουσας.