…ας κρατήσουν οι χοροί…


ΣΔΕ Νάουσας

Σχέδιο δράσης Β΄ Κύκλου

Σχολικό έτος 2014-2015

Τίτλος: …ας κρατήσουν οι χοροί…

Εκπαιδευτές: Εύη Δημητρίου-Χριστίδη, Αντώνης Σαρακατσιάνος

Διάρκεια: Νοέμβριος 2014-Φεβρουάριος 2015

Εκπαιδευτικοί Στόχοι:

α) σε επίπεδο γνώσεων: να αναγνωρίζουν οι εκπαιδευόμενοι τους χορούς που θα διδαχθούν και τους μουσικούς ρυθμούς τους, να αντιλαμβάνονται τον τρόπο που μετριούνται χορευτικά οι μουσικοί ρυθμοί που θα διδαχθούν, να μάθουν λαογραφικά στοιχεία για την προέλευση συγκεκριμένων χορών και να μπορούν να αναγνωρίζουν κοινωνιολογικά στοιχεία (π.χ. τη θέση της γυναίκας σε μια κοινωνία) μέσα από τον τρόπο που αποδίδεται ένας χορός.

β) σε επίπεδο ικανοτήτων: να μπορούν να αποδίδουν χορευτικά τους χορούς που διδάχθηκαν, να προσαρμόζουν τα βήματα των χορών που διδάχθηκαν σε παραλλαγές μουσικών, να μπορούν να προσαρμόζουν τα βήματα σε διαφορετικές ταχύτητες του χορού.

γ) σε επίπεδο συμπεριφορών: να εντάσσονται χορευτική ομάδα και να λειτουργούν αρμονικά και συλλογικά στο πλαίσιο της με στόχο τη καλή χορευτική της απόδοση και να μπορούν να εκφράζονται συναισθηματικά μέσα από το χορό.

Προσδοκόμενα Αποτελέσματα: να μπορούν οι εκπαιδευόμενοι να χορεύουν ελληνικούς παραδοσιακούς και latin χορούς.

Εκπαιδευτικές τεχνικές που θα χρησιμοποιηθούν: εισήγηση, ερωτήσεις-απαντήσεις, συζήτηση, επίδειξη.

Μέσα που θα χρησιμοποιηθούν: Η/Υ, βιντεοπροβολέας, μουσικά CD, σύντομα βίντεο από το site της εκπαιδευτικής τηλεόρασης.

Παραδοτέα: DVD στο οποίο θα περιλαμβάνεται ένα σύντομο power point για το θεωρητικό μέρος του σχεδίου δράσης (π.χ. λαογραφικά και κοινωνιολογικά στοιχεία για τους χορούς) καθώς και βίντεο από τα χορευτικά μαθήματα με τους εκπαιδευόμενους, όπως και φωτογραφίες.

 

ας κρατήσουν οι χοροί