Δελτίο Τύπου: 13 Ιουνίου 2007 – Παγκόσμια Μέρα Περιβάλλοντος


Το Σ.Δ.Ε. ( Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας ) Νάουσας συμμετείχε στις εκδηλώσεις του Δήμου Νάουσας με αφορμή την παγκόσμια ημέρα περιβάλλοντος.

Επίθεση καθαρισμού τμήματος της όχθης της «Αράπιτσας» στο άλσος Αγίου Νικολάου, έκαναν την Παρασκευή 8/6/2007 οι εκπαιδευόμενοι του Σ.Δ.Ε. Νάουσας. Το σχολείο εντάχθηκε στο δίκτυο ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ SOS ¨Καθαρίστε τη Μεσόγειο¨ με το σκεπτικό ότι η Νάουσα μπορεί να μην έχει θάλασσα, χωρίζεται όμως στα δύο από ποτάμι, οι όχθες του οποίου στενάζουν από σκουπίδια. Στο πλαίσιο της συνεργασίας με το συγκεκριμένο δίκτυο, το Σχολείο ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα του Δήμου και συμμετείχε στις εκδηλώσεις της εθελοντικής εκστρατείας καθαριότητας με αφορμή την παγκόσμια ημέρα περιβάλλοντος. Οι εκπαιδευόμενοι απέδειξαν για άλλη μια φορά, ότι δεν είναι απλοί θεατές του περιβαλλοντικού προβλήματος που αντιμετωπίζει η πόλη, αλλά ενεργοί πολίτες που συνειδητοποίησαν ότι, η λύση περιβαλλοντικών προβλημάτων είναι εφικτή μόνο με συλλογικές δράσεις, που αντιστρατεύονται την υποβάθμιση του περιβάλλοντος.

Η εκστρατεία εθελοντικού καθαρισμού κατέδειξε το μέγεθος της ατομικής ευθύνης των πολιτών στην υπάρχουσα ανησυχητική κατάσταση του παρόχθιου οικοσυστήματος της «Αράπιτσας» (συσκευασίες τροφίμων, μπουκάλια νερού και αναψυκτικών, συσκευασίες φυτοφαρμάκων, λιπασμάτων, πλαστικά, σπασμένα γυαλιά, αποτσίγαρα κ.α.).

Στην εκστρατεία συμμετείχαν η Δ/ντρια και οι καθηγητές του Σ.Δ.Ε. Νάουσας.

Η Δ/ντρια του Σ.Δ.Ε. Νάουσας

Χ??Ευαγγέλου Μαρούλα

Φιλόλογος