Εκδήλωση ευαισθητοποίησης για το περιβάλλον



Το απόγευμα της Δευτέρας 20 Μαΐου 2013 το Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας Νάουσας πραγματοποίησε εκδήλωση ευαισθητοποίησης για το περιβάλλον στις ?4 ΕΠΟΧΕΣ? στον Άγιο Νικόλαο στη Νάουσα. 
 
Στο πλαίσιο της εκδήλωσης οι εκπαιδευόμενοι είχαν την ευκαιρία με τη βοήθεια πολυμέσων να παρουσιάσουν εργασίες τους πάνω σε θέματα περιβαλλοντικού ενδιαφέροντος, οι οποίες εκπονήθηκαν στη διάρκεια του Σχεδίου Δράσης με τίτλο ?Ενημερώνομαι και Αφυπνίζομαι για το Περιβάλλον: από τη Θεωρία στην Πράξη?. Παράλληλα λάμβαναν χώρα και δραστηριότητες δημιουργικών εργαστηρίων με χρήση ανακυκλώσιμων υλικών. Ακολούθησε ?κυνήγι κρυμμένου θησαυρού? στο άλσος του Αγίου Νικολάου, στη διάρκεια του οποίου οι εκπαιδευόμενοι λύνοντας γρίφους αναζήτησαν τον κρυμμένο θησαυρό που αποδείχτηκε όμως ?άνθρακας?, συνδέοντας έτσι το παιχνίδι με τη θεματική της εκδήλωσης. 
 
Υπεύθυνοι για τον σχεδιασμό και την υλοποίηση της εκδήλωσης ήταν οι εκπαιδευτές Πέτρος Δάμος (Υπεύθυνος Περιβαλλοντικού Γραμματισμού), Μελίνα Αλεξιάδου (Υπεύθυνη Επιστημονικού Γραμματισμού) και Εύη Δημητρίου-Χριστίδη (Σύμβουλος Σταδιοδρομίας).