Το Σ.Δ.Ε. Νάουσας “στα μονοπάτια του Βερμίου”


Το ΚΕΠΕΑ-ΚΠΕ ΝΑΟΥΣΑΣ φιλοξένησε στις 22 Φεβρουαρίου 2023, το Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας – ΣΔΕ Νάουσας στο πρόγραμμά του “Στα μονοπάτια του Βερμίου”. Η υλοποίηση του προγράμματος στοχεύει στην ενημέρωση και γνωριμία των εκπαιδευομένων με το οικοσύστημα του Βερμίου, την παρατήρηση της βιοποικιλότητας και την αλληλεξάρτηση των διαφόρων μορφών ζωής του βουνού. Οι πολλές ανθρώπινες δραστηριότητες στο βουνό δίνουν τη δυνατότητα προβληματισμού και αξιολόγησης των ανθρώπινων παρεμβάσεων και συζήτησης για τις προοπτικές βιώσιμης διαχείρισης και αειφορίας.
Οι εκπαιδευόμενοι, χωρισμένοι σε ομάδες ακολούθησαν ένα από τα τρία περιβαλλοντικά μονοπάτια του προγράμματος. Αναγνώρισαν τη βλάστηση της περιοχής με τη συμπλήρωση φύλλων εργασίας, αναζήτησαν βιοδηλωτικά ίχνη, παρατήρησαν την φυλλοστρωμνή και κατανόησαν τη φυσική διαδικασία της χουμοποίησης.
Οι ομάδες προετοίμασαν και παρουσίασαν στις άλλες ομάδες τη δουλειά τους και ακολούθησε κριτική συζήτηση. Στο κλείσιμο έγινε και η αξιολόγηση του προγράμματος. Το ΣΔΕ Νάουσας ευχαριστεί θερμά την κα . Αρσινόη Παρασκευά, μέλος Π.Ο του ΚΠΕ Νάουσας και ευελπιστούμε σε μελλοντικές δράσεις τους επόμενους μήνες!